StoryEditor
velež - dinamo

Dinamov poraz u Munchenu podsjetio na onaj iz Mostara i legendarnu Bakinu izjavu: "A što mislite gdje smo mi bili, u kazalištu?"

Piše desk  /  18.09.2024., 09:41h

Poraz Dinama od Bayerna 9:2 oživio je uspomene i podsjetio nešto starije ljubitelje nogometa na čuvenu utakmicu u kojoj je Velež istim rezultatom svladao zagrebačke Modre.

Dogodilo se to na Mostarskom turniru 9. veljače 1980. kada su Mostarci deklasirali Modre 9:2. Ta utakmica nije bila službena, ali se i dan danas prepričava.

Baka Slišković i Vladimir Skojačjić postigli su po četiri gola, a u listu strijelaca upisao se i Dragan Okuka. Strijelci za Modre bili su Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić.

Zanimljivo, Velež je baš kao i Bayern sinoć poveo 3:0, nakon čega je Dinamo smanjio na 3:2, a do kraja su Modri doživjeli pravu katastrofu.

Legenda kaže da su se igrači Dinama nakon utakmice pravdali za blamažu: "Danas smo bili mamurni, sinoć smo malo zaružili…", na što im je Baka Slišković odgovorio: A što mislite gdje smo mi bili, u kazalištu?", rekao je u svom stilu Baka.

Dnevnik.ba

18. rujan 2024 09:42