StoryEditor
euro 2024.

Danas saznajemo nova dva putnika u četvrtfinale: Francuska protiv Belgije, dok će Slovenija pokušati šokirati Portugal

Piše desk  /  01.07.2024., 11:58h

Danas se igraju dvije utakmice osmine finala Eura. Njemačka, Švicarska, Engleska i Španjolska izborile su ranije prolazak u četvrtfinale, a danas ćemo doznati nova dva putnika.

Derbi dana od 18 sati u Düsseldorfu igraju Francuska i Belgija.

Obje reprezentacije nisu pružile najbolje izdanje u grupnoj fazi. Francuzi pod izborničkom palicom Didiera Deschampsa igraju na rezultat, a ne na dojam, ali su svejedno ostali dužnici na turniru. Samo dva pogotka su postigli. Tricolori su slavili samo protiv Austrije (1-0) u prvom kolu, dok su  neriješeno odigrali s Nizozemskom (0-0) i Poljskom (1-1).

Belgija je pak razočarala nogometnu javnost. Također su postigli samo dva pogotka u tri utakmice. U prvom kolu ih je Slovačka porazila 1-0, potom su dojam popravili 2-0 pobjedom protiv Rumunjske. Međutim, Protiv Ukrajine su u posljednjem kolu odigrali previše oprezno, završilo je 0-0, a takav pristup izazvao je veliko negodovanje navijača Crvenih vragova.

Od 21 sat u Frankfurtu se sastaju Portugal i Slovenija.

Portugalci su bez problema kao prvoplasirana reprezntacija skupine G osigurali drugi krug, dok su Sloveniji dovoljna bila tri remija s Danskom (1-1), Srbijom (1-1) i Engleskom (0-0) za povijesni prolazak skupine na nekom velikom natjecanju. 

Preostala dva sudionika četvrtzavršnice bit će poznata nakon posljednjih ogleda osmine finala u kojima će u utorak igrati Rumunjska i Nizozemska (18 sati) te Austrija i Turska (21 sat).

Dnevnik.ba

06. srpanj 2024 12:11