StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić o pozivanju Perišića: "On je jedan od najboljih igrača u povijesti Hrvatske. Moja obaveza je da mu pomognemo"

Piše desk  /  02.09.2024., 12:10h

Zlatko Dalić je u prvom obraćanju medijima nakon Eura objasnio zašto je za utakmice Lige nacija protiv Portugala (5. rujna) i Poljske (8. rujna) zvao Ivana Perišića (35) premda on nema klub i već dugo ne igra.

"Perišić je na popisu, njegovo ime nije bilo upitno. Činjenica je da je upitno koliko sada može pomoći reprezentaciji pošto nema klub. Ali nećemo zaboraviti što je napravio za reprezentaciju, on je jedan od najvećih igrača u povijesti Hrvatske. Moja obaveza je da mu pomognemo da se što prije vrati u stanje u kakvom je bio. Uvjeren sam da će opet biti nositelj reprezentacije", objasnio je Dalić.

Podsjećamo, prije tri tjedna je Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić objavio da Perišić odlazi iz kluba. Razlozi su sukob s trenerom Gennarom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline odstranio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom, te to što je zatim Talijan objavio da je Perišić tri tjedna ranije došao do njega i rekao mu da želi otići iz Hajduka.

Na to je uslijedio val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je nakon prijetnji i uvreda odlučio otići. Sada je slobodan igrač, a zbog raskida ugovora Hajduku mora platiti 200 tisuća eura.

Dnevnik.ba

13. rujan 2024 01:09