StoryEditor
golčina matea kovačića

Chelsea ga prodao za 29 milijuna, pa učinio smiješnim veznjake koje je kupio za ukupno 237 milijuna eura i zabio im gol

Piše desk  /  19.08.2024., 10:01h

Krasan gol koji je postigao u završnici utakmice i njime doveo Manchester City do konačnih 2:0 protiv Chelseaja, donio je Mateu Kovačiću pohvale engleskih medija i Cityjevih navijača. Momčad Pepa Guardiole sigurno je krenula u obranu titule, a hrvatski veznjak dokazao je da će se na njega moći ozbiljno računati u pokušaju osvajanja novog trofeja.

"Imao je tešku zadaću nadomjestiti Rodrija. Najveći dio prljavog posla odradio je sam, a najveći kompliment je taj da je bio jedva primjetan, kao što takav biva Rodri, sve do briljantnog gola kojim je zaključio pobjedu", piše Manchester Evening News, koji je hrvatskom veznjaku dao ocjenu 8.

Chelsea je, podsjetimo, prošlog ljeta Kovačića (30) prodao Cityju za 29 milijuna eura. U tom prijelaznom roku je Moisesa Caiceda (22) iz Brightona doveo za 116 milijuna eura, a u zimskom prijelaznom roku prošle godine je Enza Fernandeza (23) kupio od Benfice za 121 milijun eura. Upravo uz njih dvojicu Kovačić je prošao na putu do lijepog gola.

Gvardiol dobio ocjenu 6, Kovačić pohvale

"Na trenutke je bio malo nesiguran bez lopte, ali s loptom je izveo nekoliko važnih trenutaka kojima je podigao momčad. Prihvatio je napadačku ulogu lijevog beka s kraja prošle sezone", opisuje isti izvor doprinos Joška Gvardiol i daje mu ocjenu 6.

I korisnici društvenih mreža koji navijaju za City uživaju. "Kakav igrač", "Prošetao se uz 200 milijuna funti", "Senzacionalan je", "Postigao je gol koji će kandidirati za najljepši ove sezone", "Zvijer", "Tako sam sretan što je on naš igrač", "Svjetska klasa", samo su neki od komentara o hrvatskom veznjaku.

Dnevnik.ba

15. rujan 2024 17:59