StoryEditor

Četiri hrvatske reprezentacije danas izlaze na teren

Piše desk  /  26.03.2024., 10:53h

Posljednji je dan reprezentativnog okupljanja diljem Europe koji pruža nastupe svih hrvatskih reprezentacija koje se natječu u kvalifikacijama za velika natjecanja te na prijateljskom turniru. Na rasporedu su i tri utakmice koje će odrediti posljednje sudionike Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Prvi na terenu je kadetska reprezentacija koju vodi bivši trener Hajdukovih juniora, Marijan Budimir, nasljednik Roberta Jarnija. U posljednjem kolu protiv već otpisane Irske, mladi "vatreni" u gradu Viana Castelu u Portugalu, nakon remija s Njemačkom i poraza od Portugala (3:0), moraju loviti pobjedu s što većom razlikom i navijati za uvjerljivu pobjedu Portugala nad Njemačkom kako bi završili drugi u skupini.

Sedam od osam drugoplasiranih prolazi na završni turnir koji se igra krajem sezone na Cipru. Prijenos je na MAXSportu 1.

Za razliku od njih, dvije godine starija generacija nema šanse za plasman na završni turnir jer je sustav natjecanja drugačiji, a samo pobjednik ide u Sjevernu Irsku.

Momci pod vodstvom Siniše Oreščanina izgubili su od Njemačke i Turske istim rezultatom, a u utorak igraju protiv Rumunjske. Prijenos utakmice  moći ćete pratiti na MAXSportu 1. Važno je za napomenuti kako je Turska već izborila završni turnir.

U večernjim satima, na teren u Fari također izlaze odabranici Dragana Skočića.

Oni nakon pobjede nad Andorom nastavljaju borbu za Europsko prvenstvo do 21 godine u Slovačkoj, a u kvalifikacijama dobro stoje nakon osvojenih 13 bodova u pet utakmica. Pred njima je susret s vodećom momčadi skupine, Portugalom, koji ima dva boda više i odigrao je jednu utakmicu više.

Pobjeda bi praktički osigurala prolazak mladi Vatrenih na završni turnir, gdje će se plasirati pobjednici skupina i tri najbolje drugoplasirane momčadi, dok će ostali ići u dodatne kvalifikacije. Prijenos je na MAXSportu 1.

Kao šećer na kraju igrat će utakmica A reprezentacije Hrvatske u New Administrative Capitalu u Egiptu na novom stadionu koji prima 92.000 gledatelja i gdje bi atmosfera trebala biti puno bolja nego protiv Tunisa.

Izabranici Zlatka Dalića igraju za naslov na prijateljskom turniru ACUD Cup, a kladionice ih vide kao favorita susreta (koeficijent 2,20 naspram 3,90). Izbornik je najavio kako će dati šansu svim igračima, ali i da se kući želi vratiti s trofejem.

Dnevnik.na

07. rujan 2024 16:34