StoryEditor

Bivši vratar Zrinjskog i Posušja odradio transfer karijere: Branit će u španjolskoj La ligi

Piše desk  /  25.06.2024., 14:10h

Dinko Horkaš (25) je novi vratar španjolskog prvoligaša Las Palmasa, objavio je klub na službenim web stranicama. Hrvatski vratar je s klubom iz La Lige potpisao ugovor do ljeta 2028. godine. Španjolci su ga ovako predstavili: "Novi vratar Las Palmasa ističe se agilnošću i snagom između vratnica, sjajnim baratanjem loptom nogama, kao i sposobnošću predviđanja, dobrim izvođenjem akcija u zraku i u igri jedan na jedan."

On bi trebao zamijeniti prvog čuvara mreže Alvara Vallesa (26) kojeg Las Palmas namjerava prodati ovo ljeto, javljaju lokalne novine Canarias 7. Hrvatski vratar je prošle sezone nastupio u 23 utakmice za Lokomotiv i primio 28 golova. Njegove nastupe u Bugarskoj je navodno pratio srpski šef Las Palmasove skautske službe Branko Milovanović (51).

Las Palmas je prošle sezone završio na 16. mjestu La Lige i tako ostao u prvoligaškom društvu u koje su ušli pretprošle sezone nakon pet sezona u drugom rangu. Horkaš je sedmi Hrvat koji će igrati za njih, a prije njega su u klubu bili Marko Livaja, Alen Halilović, Robert Jarni, Nenad Bjelica, Dragan Skočić i Boris Rapaić.

Najbolji vratar bugarske lige

Proglašen je za najboljeg vratara bugarske lige za 2023. godinu. Tako je odlučilo 111 predstavnika iz bugarskih medija u okviru dodjele nagrade za najboljeg nogometaša Bugarske koja se održala 63. put u povijesti i smatra se najvrjednijim izborom unutar bugarskog nogometa.

Do sada je bio član Lokomotiva iz Plovdiva, kojem se priključio na ljeto 2022. godine, kada je napustio svoj matični klub Dinamo. Za aktualne prvake Hrvatske nije nikada upisao službeni nastup iako je u klubu proveo ukupno 11 godina. Tijekom staža u Dinamu odlazio je na posudbe u Zrinjski, Posušje i Varaždin, za koji je u sezoni 2020./21. upisao 22 nastupa u SuperSport HNL-u.

Horkaš je u svojoj karijeri jednom nastupio za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a od dolaska u Bugarsku je za svoj klub branio u 52 utakmice te je 20 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Transfermarkt ga procjenjuje na 1.2 milijuna eura, a u Las Palmas dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor u Bugarskoj.

Dnevnik.ba

05. rujan 2024 10:45