StoryEditor
zanimljivo ime

U Hrvatsku poslije mljevenika stigao "ćevarak" - prvi hrvatski ćevap s čvarcima

Piše Desk  /  21.12.2021., 07:35h
Za ćevape su čuli svi u regiji, a ovo jelo od mesa je poznato i u svijetu.

Upoznali smo se čak i s hrvatskim mljevenikom, što je novi naziv za ćevap, doduše po malo izmijenjenoj recepturi, koji se služi u jednom zagrebačkom restoranu.

Međutim, na hrvatskoj kuhinjskoj sceni sada imamo i "ćevarke" - ćevape s čvarcima, specijalitet koji se priprema na jednom imanju u Hrvatskoj, prenosi B92. 

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmjera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se s pinđurom, lukom i pogačama s čvarcima.

Međutim, ćevarci se mogu jesti i "s nogu", prilikom čega se koristi lepinja, pa će se uskoro moći naći i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.

Dnevnik.ba

04. studeni 2024 05:09