StoryEditor

The Times objavio 15 najljepših plaža u Hrvatskoj

Piše desk  /  22.07.2024., 13:54h

Ugledni britanski časopis The Times objavio je popis 15 najboljih plaža u Lijepoj Našoj.

Hrvatska je izuzetno popularna turistička destinacije i svak godine je, zbog njezinih prirodnih ljepota i bogate povijesne kulturne baštine, posjeti više milijuna turista iz cijelog svijeta. Ove godine poznati britanski časopis izdvojio je popis najljepših plaža.

"S više od 1200 otoka i više od 1000 milja obale, nećete se mučiti pronaći svoj privatni dio pijeska. A ovo su naši favoriti", piše britanski časopis. Na 10. mjesto Kupari plažu u blizini Dubrovnika. 

Na deveto mjesto stavili su plažu na delti Neretve koja je omiljeno mjesto za osobe koje se bave vodenim sportovima. Na osmom mjestu našla se Dubovica, poznata plaža otoka Hvara. Na sedmom mjestu nalazi se poznata dubrovačka plaža Banja koja pruža pogleda na Dubrovnik.

Na šesto mjesto britasnki časopis smjestio je plažu Lovrećina koja se smjestila u bračkoj uvali. Na petom mjestu smjestila se plaža Šunj koja se nalazi na popularnom Elafitskom otočiću u blizini Dubrovnika.

Na četvrto mjesto britanski časopis smjestio je plažu Punta rata s Makarske rivijere koja se nalazi u Brelima. Na trećem mjestu nalazi se popularna plaža otoka Brača Zlatni rat. Na drugo mjesto Britanci su stavili plažu Krivica koja se nalazi na Lošinju.

A prvo mjesto zauzela je plaža Pupnatska Luka koja se nalazi na Korčuli. Na popisu se nalaze još i plaža Sveti Ivan koja se nalazi na otoku Cresu, Kolovare plaža u blizini Zadra, Bačvice iz Splita i Sakaruna plaža s Dugog otoka, piše The Times. 

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 11:08