StoryEditor

Sergej Trifunović protjeran iz Hrvatske

Piše desk  /  19.09.2024., 13:47h

Sergej Trifunović protjeran je iz Hrvatske na tri mjeseca, a nakon što je dobio 60 dana uvjetne kazne zatvora.

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, nakon presude na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu glumcu je uručena odluka Uprave za imigraciju o protjerivanju iz zemlje na tri mjeseca. Ova odluka se ne odnosi na Europsku uniju.

Spomenuto rješenje o protjerivanju stupa na snagu u prvoj minuti 23. rujna ove godine. Ove informacije je potvrdila i njegova odvjetnica Ivanka Šamija.

Prethodno je odlukom Općinskog prekršajnog suda u Splitu dobio kaznu od 60 dana uvjetnog zatvora, koja se neće izvršiti ako u tijeku jedne godine ne počini isto djelo.

Također, mora platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura te se odrekao prava na žalbu. Budući da je uhićen u ponedjeljak, uvjetna kazna zatvora smanjena mu je na 59 dana.

Podsjećamo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku nakon čega je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je održano ročište. Tada mu je kao mjera predostrožnosti oduzeta putovnica. Trifunović je dan ranije rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se tereti.

Predmet istraživanja je Trifunovićeva objava na Instagramu od prošle godine, kada je nakon prošlogodišnjeg uhićenja u Splitu, vrijeđao splitske policajce na svom profilu pri povratku u Srbiju.

Dnevnik.ba

19. rujan 2024 13:48