Domišljata kuharica izmislila je Nutella tortu koja se napravi u 30 minuta i potrebna su joj samo dva sastojka, piše Daily Mail, a odlična je opcija za današnji dan ako ste bili u žurbi i niste stigli pripremiti puno slastica za blagdanski stol, prenosi Večernji.
Andrea Soranidis na svom blogu The Petite Cook podijelila je recept i napisala:
"Ova torta je gotova za 30 minuta, lagana za napraviti te bez glutena."
Sve što trebate je pet jaja i 250 grama Nutelle, no možete kao i Andrea napraviti vlastiti čokoladni namaz ako imate malo više vremena.
Pomiješajte lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo ulje i svježe mlijeko i sve izblendajte dok ne dobijete kremastu, glatku teksturu.
Prije pripreme torte potrebno je zagrijati pećnicu na 175°C kako biste ju mogli odmah staviti peći nakon što izmiješate sastojke.
Mikserom izmutite jaja dok se ne stvori prozračna i lagana smjesa. Nakon toga otopite Nutellu ili domaći namaz u mikrovalnoj na 30 sekundi.
Kada se otopi, lagano dodajte smjesu od jaja trećinu po trećinu te ju umiješajte žlicom, a ne mikserom.
Nakon što dobro promiješate smjesu, ulijte je u kalup za tortu i pecite u pećnici 20 do 25 minuta. Ako volite da vam torta bude više mekana i u središtu bude puna kreme, pecite ju 22 minute.
Na kraju ju možete posuti sa šećerom u prahu i spremna je za posluživanje.
Dnevnik.ba