StoryEditor
tri sestrice

Modrić i Kovačić ulažu u projekt "Hrvatski san" vrijedan milijardu eura? Pogledajte kako će izgledati

Piše desk  /  09.07.2024., 15:12h

Nakon brzog ispadanja s Europskog prvenstva u nogometu, Mateo Kovačić i Luka Modrić otišli su na ljetovanje koje je uključivalo i posjet Dubrovniku, a sada se pojavila infromacija da planiraju biti dio velikog biznis projekta na Jadranu vrijednog milijardu eura.

Naime, Modrić i Kovačić su tijekom posjeta Dubrovniku "uhvaćeni" u društvu poduzetnika Vicenca Blagaića, koji je nedavno najavio start velike investicije na lokalitetu Tri sestrice u blizini Dubrovnika, tj. na početku poluotoka Pelješca.

Sastanak je potaknuo nagađanja o njihovom ulasku u projekt koji vrijedi 920 milijuna eura, prema informacijama koje su objavljene.

Blagaić je pokrenuo taj projekt prije 17 godina otkupivši zemljište, a sad je najavio početak investiranja. Cijeli projekt je javan i može ga se pronaći na stranici Ministarstva gospodarstva. Planirana površina golf terena je 205 hektara, od čega je 27,3 predviđeno za izgradnju.

Građevinski zahtjevi unutar zone omogućuju izgradnju građevina do pet katova, s maksimalnom visinom od 20 metara, s obzirom da 40 posto građevinske parcele treba urediti kao parkove i prirodne zelene površine.

Infrastruktura projekta usklađena je s postojećim prostornim planovima. Projekt je u 100 posto privatnom vlasništvu, a smješten je u središtu Dubrovačko-neretvanske županije, na istočnoj obali Jadrana u koridoru koji povezuje srednju i istočnu Europu.

Projekt "Dubrovnik - Tri sestrice - Hrvatski san" se prostire na ukupnoj površini od oko 260 hektara, od čega je 40 hektara planirano za luksuzni turistički resort s hotelima, turističkim centrom i dodatnim objektima.

Trebao bi imati sedam hotela s 400 smještajnih jedinica, 500 apartmana, sportske sadržaje, marinu za mega jahte do 400 vezova, golf teren s 27 rupa, 220 vila, trgovine, restorane, barove, muzeje, galerije i slično, piše portal Direktno.hr.

U skladu s uslovima propisanim u Zakonu o poticanju ulaganja ovaj projekt se može prijaviti za poticaje investicija. Procijenjena vrijednost investicijskog projekta je 920 milijuna eura.

Dnevnik.ba

04. rujan 2024 13:56