McDonald's je odlučio promijeniti mješavinu ulja koje koristi za izradu pomfrita, odnosno smanjiti udio suncokretovog ulja.
"Za pripremu pomfrita koristimo mješavinu ulja, koja se sastoji od suncokretovog, ali i repičinog ulja. Suncokretovo ulje čini tek manji dio", objašnjavaju u McDonald'su u Münchenu, prenosi Tanjug.
Zbog trenutne ograničene dostupnosti suncokretovog ulja, udio tog ulja u mješavini ulja za pripremu pomfrita privremeno je dodatno smanjen, poručili su iz tvrtke, napominjući da će kupci i dalje dobivati pomfrit u najboljoj kvaliteti.
"Suočavamo se s drastičnim porastom cijene jestivog ulja. Zato je moguće da će ugostitelji promijeniti svoje recepte", rekao je Thomas Gepert, pokrajinski direktor Udruge hotela i restorana Dehoga u Münchenu.
Čak 95 posto članova Dehoge kaže da ima problema s opskrbom jestivim uljem, a već ima problema s brašnom.
U supermarketima se suncokretovo ulje tjednima vrlo brzo rasprodalo.
Dnevnik.ba