StoryEditor
novi recept

McDonald‘s u Njemačkoj promijenio način pripreme pomfrita

Piše desk  /  18.04.2022., 13:45h
Zbog nedostatka suncokretovog ulja, ugostitelji i McDonald‘s u Njemačkoj promijenili su način pripreme pomfrita.

McDonald's je odlučio promijeniti mješavinu ulja koje koristi za izradu pomfrita, odnosno smanjiti udio suncokretovog ulja.

"Za pripremu pomfrita koristimo mješavinu ulja, koja se sastoji od suncokretovog, ali i repičinog ulja. Suncokretovo ulje čini tek manji dio", objašnjavaju u McDonald'su u Münchenu, prenosi Tanjug.

Zbog trenutne ograničene dostupnosti suncokretovog ulja, udio tog ulja u mješavini ulja za pripremu pomfrita privremeno je dodatno smanjen, poručili su iz tvrtke, napominjući da će kupci i dalje dobivati ​​pomfrit u najboljoj kvaliteti.

"Suočavamo se s drastičnim porastom cijene jestivog ulja. Zato je moguće da će ugostitelji promijeniti svoje recepte", rekao je Thomas Gepert, pokrajinski direktor Udruge hotela i restorana Dehoga u Münchenu.

Čak 95 posto članova Dehoge kaže da ima problema s opskrbom jestivim uljem, a već ima problema s brašnom.

U supermarketima se suncokretovo ulje tjednima vrlo brzo rasprodalo.

Dnevnik.ba

02. studeni 2024 23:57