StoryEditor

Dado Pršo kupio klub u Africi: "Želimo stvarati kvalitetne igrače"

Piše D  /  25.03.2021., 10:03h

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Dado Pršo (46) posljednjih nekoliko godina u menadžerskim je vodama, a sad se odlučio za novi korak: kupnju senegalskog drugoligaša Dembe Diopa, kako je prvi prenio Index.

Njegov dugogodišnji prijatelj, Zadranin Josip Jole Butić (46), bivši suigrač u mlađim kategorijama Hajduka, ide s njim u Afriku.

- Kupio je 80 posto dionica kluba, više od toga država ne dopušta. Prvo je surađivao s jednom akademijom, a onda se otvorila šansa i ulaganja u klub - rekao je za 24sata.hr Butić, koji će se baviti koordiniranjem svih uzrasta.

Objavljuje Académie Union Sportive Thièssoise USTUtorak, 17. studenoga 2020.

Poveznica je bio Bernard Laporte-Fray (62), koji je proteklih četvrt stoljeća vlasnik francuskog drugoligaša FC Pau, i koji je u odličnim odnosima s Pršom.

- On ima dolje kuću. Senegal je bivša francuska kolonija, govore jezik koji je Dadi blizak. Igrači u njihovoj ligi dosta su agresivni, a to francuska liga i zahtijeva. Željeli bismo stvoriti igrače primarno za Pau, a zašto ne i za hrvatsku ligu - kaže Butić.

Ima li zainteresiranih u HNL-u?

- Da, pa svakome je to u interesu. Tražit ćemo igrače koji bi se u prvoj ili drugoj hrvatskoj ligi mogli priviknuti na europski nogomet i krenuti dalje. Dado sigurno neće zbog svoga imena poslati lošeg igrača niti im prodati mačka u vreći - dodaje.

24sata

Josip Butić ima 158 nastupa i 14 golova u HNL-u od 1993. do 2005., igrajući za Zadar i Rijeku (Foto: Dino Stanin/Pixsell)

Pršo je već u Senegalu, u gradu Thiesu 70-ak kilometara od glavnog grada Dakra, a Butić će tamo krenuti početkom travnja.

- Već je u potrazi za nekim igračima i želi se pojačati. Nećemo tamo ići s cijelim obiteljima. Dadina je obitelj u Nici na tri sata leta od Dakra, sin mu tamo igra nogomet. Supruga će mu povremeno dolaziti u posjet - kaže Butić.

Klub Demba Diop žele odvesti na vrh.

- Prvo želimo napraviti dobrog prvoligaša, ali nećemo se zadovoljiti samo time, nego i izboriti afričku Ligu prvaka - rekao je Butić.

24sata

Pršo je od 2003. do 2006. nastupio 32 puta za "vatrene" i zabio devet golova (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

S francuskim baš nije na "ti", ali ne dvoji da će uspjeti.

- Učio sam ga malo u osnvovnoj školi, učim neke riječi kao što su "lijeva", "desna", "vođenje" i tako. Dado će mi pomoći, a nadam se da i tamo barataju s engleskim - kaže Butić i zaključuje:

- Mi smo prijatelji cijeli život. Idemo tamo na riječ. Moj kum Miki Rapaić i on tipovi su koje slava nije promijenila, a bili su enormno poznati i zaradili novac. Oni su za mene čudo...

Na fotografiji je momčad koja je osvojila Kup Hrvatske u sezoni 1990. godine. Stoje slijeva: fizioterapeut Igor...

Objavljuje Hajduk kroz povijestNedjelja, 27. listopada 2019.

Dnevnik.ba 

25. listopad 2024 19:25