StoryEditor
ubojstvo

Ubijen napadač na policajce u Srbiji

Piše fena  /  19.07.2024., 17:10h

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u petak da je ubijena osoba koja je dan ranije u Loznici na zapadu Srbije ubila policajca.

"Pripadnici policije likvidirali su u okolini Loznice ubojicu policajca", izjavio je Dačić, prenosi Radio Slobodna Europa.

On se uputio na lice mjesta.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je prethodno priopćilo da intenzivno traga za Fatonom Hajrizijem koji se sumnjiči za napad na policajce.

MUP je objavio Hajrizijevu fotografiju i pozvao građane na suradnju.

Do pucnjave je došlo u ranim jutarnjim satima kada su policajci, tijekom rutinske kontrole, zaustavili vozilo u kojem se nаlаzio osumnjičeni. Dok je izlazio iz automobila, iz pištoljа je pucao u policajce, a potom pobjegao.

Vlasti su napad označile kao teroristički.

"Tužilaštvo za organizirani kriminal će slučaj razmotriti kao teroristički akt jer je riječ o napadu na službene osobe", rekao je u četvrtak ministar policije.

Policija je priopćila da su na licu mjesta pronađeni putovnica izdana na Kosovu na ime Artan Hajrizi (1991.) i njemačka osobna iskaznica.

Ministar Ivica Dačić je rekao da se provjerava je li osoba čija su dokumenta pronađena brat Artana Hajrizija, Faton Hajrizi, koji je pobjegao iz zatvora na Kosovu.

Artan Hajrizi je u petak medijima rekao da se nalazi u Njemačkoj i da mu je brat Faton ukrao putovnicu.

Dnevnik.ba

06. rujan 2024 17:13