StoryEditor
po zahtjevu INTERPOL-a

U BiH pronađena dva skupocjena automobila vrijednosti preko 400.000 KM. Ukradeni su u Njemačkoj

Piše fena  /  16.09.2024., 17:40h

Postupajući po zahtjevu INTERPOL-a i suradnji policije SR Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije su tijekom proteklog vikenda uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona, pronašli i oduzeli dva skupocjena motorna vozila za koja se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj.

Na području Banja Luke 14. rujna pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke BMW X5, a dan kasnije na području Sanskog Mosta putničko motorno vozilo marke MERCEDES BENZ S 350 D. Ukupna vrijednost vozila je preko 400.000 KM, a za kojima je INTERPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu.

U suradnji s Kantonalnim tužiteljstvom Unsko-sanskog kantona, izvršena je kriminalistička obrada nad jednom osobom za koju postoji osnova sumnje da je izvršila kazneno djelo ‘teška krađa‘ iz  člana 287. stav 2. KZFBIH.

U tijeku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u suradnji s policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumentiranju navedenog kaznenog djela, priopćeno je iz FUP-a.

Dnevnik.ba

16. rujan 2024 17:41