StoryEditor
ubojica policajca

Tijelo Fatona Hajrizija prebačeno na Kosovo

Piše fena  /  09.08.2024., 17:02h

Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore Kosova priopćilo je da je tijelo kosovskog državljanina Fatona Hajrizija, koji je ubijen u Loznici u Srbiji, dopremljeno na Kosovo.

"Nakon dopremanja tijela državljanina Kosova, nadležne institucije Republike Kosovo sprovode dalje forenzičke postupke za njegovu identifikaciju i verifikaciju", navelo je Ministarstvo.

Ministarstvo je 8. kolovoza izvijestilo da je tužiteljstvo u Beogradu izdalo dozvolu za preuzimanje Hajrizijevog tijela, prenosi Radio Slobodna Europa.

Tužiteljstvo je priopćilo da je odvjetnik Hajrizijeve obitelji, uz podršku Ureda za Kosovo u Vladi Srbije i časnika za vezu Kosova sa Srbijom, radilo na dopremanju tijela kosovskog državljanina iz mrtvačnice u Loznici na Kosovo.

Policija u Srbiji ubila je 19. srpnja u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom Fatona Hajrizija nakon što je, kako je priopćeno, ubio jednog srbijanskog policajca i ranio drugog.

Do napada je došlo kada su policajci, tijekom rutinske kontrole, zaustavili vozilo u kojem se nalazio osumnjičeni. Dok je izlazio iz automobila, iz pištolja je pucao u policajce, a potom pobjegao.

Kada ga je policija pronašla poslije dvodnevne potrage, pucao je na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran, izjavio je 19. srpnja ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Hajrizi je 6. srpnja pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici na Kosovu, podsjeća Radio Slobodna Europa.

Dnevnik.ba

09. rujan 2024 19:36