StoryEditor
njemačka

Nova eksplozija u centru Kölna. To je druga u samo par dana

Piše desk  /  18.09.2024., 18:00h

U gradu Kölnu na zapadu Njemačke danas je drugi put u samo par dana odjeknula manja eksplozija.

Eksplozija se dogodila oko 5 sati po lokalnom vremenu u ulici u središtu grada Ehrenstrasse, rekla je policija. Eksplozija je izazvala požar, ali on je brzo ugašen, objavila je policija. Dodala je da je jedna osoba koja je pokušala ugasiti plamen izbjegla ozljede te je kasnije ispitana kao svjedok te da nitko drugi nije ozlijeđen.

Policija je na društvenoj mreži X objavila da je "na mjestu događaja s velikim kontingentom policajaca" i da se "područje zatvara". Pozvali su građane da izbjegavaju područje u blizini mjesta eksplozije.

Na mjestu eksplozije u trgovini odjećom razneseni su prozori. Lokacija je samo nekoliko stotina metara udaljena od mjesta druge eksplozije dva dana prije, prenosi Index.hr.

 

Druga eksplozija u par dana

Vlasti nisu naznačile postoji li veza između dviju eksplozija. "Sada nije moguće uspostaviti vezu", rekao je glasnogovornik policije novinskoj agenciji dpa pa dodao: "Na početku smo istrage."

Prva eksplozija dogodila se u ranim jutarnjim satima ponedjeljka ispred noćnog kluba. Krhotine su ozlijedile osobu koja je čistila prostor kluba. 

 

Muškarac snimljen kako postavlja zapaljenu vreću

Kelnska policija traži čovjeka identificiranog na kamerama videonadzora u vezi s prvom eksplozijom, nakon što je viđen kako, po svemu sudeći, stavlja zapaljenu plavu vreću na mjesto događaja neposredno prije eksplozije.

Policijski glasnogovornik rekao je da kamere za nadzor nisu bile postavljene na mjestu današnje eksplozije, pa još nije siguran je li to snimljeno kamerom. Posljednjih mjeseci bilo je izvješća o malim eksplozijama diljem pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW), u kojoj je i Köln, zbog aktivnosti povezanih s bandama.

U Nizozemskoj su male eksplozije ispred zgrada uobičajena taktika zastrašivanja među trgovcima drogom. NRW graniči s Nizozemskom.

Dnevnik.ba

18. rujan 2024 18:01