StoryEditor
na odmorištu Mosor Jug

Nesreća na benzinskoj pumpi kod Omiša: poginuo vozač auta švedskih registracija, jedna osoba kritično

Piše desk  /  04.09.2024., 11:01h

Strašna nesreća dogodila se jučer kasno poslijepodne na autocesti A1, na odmorištu Mosor Jug iznad Omiša. Nakon što je vozilo udarilo u agregat za istakanje goriva, buknuo je požar na benzinskoj postaji. Jedna je osoba poginula.

Policijski službenici Postaje prometne policije Split obavili su očevid na mjestu događaja.

Utvrđeno je da je za sada nepoznati vozač koji je smrtno stradao, osobnim vozilom švedskih nacionalnih registarskih oznaka skrenuo na terminal benzinske postaje i udario u drugo osobno vozilo, a potom od siline udara vozilo se odbilo i udarilo u agregat za točenje goriva.

Tijelo je prevezeno na odjel patologije te će biti obavljena obdukcija.

U požaru su u potpunosti izgorjela tri osobna vozila, dok su tri vozila oštećena.

O događaju je odmah obaviještena zamjenica općinskog državnog odvjetništva, a Općinskom državnom odvjetništvu biti će upućeno posebno izvješće, priopćila je policija.

- Provodi se krim istraživanje, nisu još svi elementi poznati, uključujući identitet osobe koja je poginula. Znamo da je bio automobil švedskih registarskih oznaka. Došli smo do podatka o vlasniku tog vozila, no u ovom trenutku s obzirom na objektivne okolnosti ne možemo potvrditi je li vlasnik bio u vozilu. Tu će nam pomoći međunarodna policijska suradnja, rekao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Tri osobe su ozlijeđene - jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život i priključena je na respirator.

- Poslijpodne smo zaprimili tri osobe koje su došle iz spomenute nesreće. Najteže je stradala muška osoba mlađe životne dobi koja je u jedinici intenzivnog liječenja pri klinici za anesteziologiju, nalazi se u životnoj opasnosti i podvrgnuta je mjerama intenzivnog liječenja, rekao je Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijma KBC-a Split.

- Druga osoba, također, hrvatski državljanin, koji ima 40-ak godina, zaprimljen je s teškim ozljedama. U ovom trenutku je izvan životne opasnosti i hospitaliziran je na klinici za kirurgiju. Treća osoba, francuska državljanka koja je došla s lakšim tjelesnim ozljedama, nakon obrade je puštena na kućnu njegu, otkrio je liječnik.

Sve tri osobe zadobile su opeklinske ozljede.

I za djelatnike benzinske postaje na kojoj se dogodila tragedija bio je to velik šok.

- Na sreću djelatnici su dobro. Radi se o dvojici iskusnih djelatnika koji su postupili savjesno i pribrano. Sigurno da ćemo im biti dalje na raspolaganju i pružiti psihološku pomoć ako to bude s njihove strane zatraženo, rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave Petrol Hrvatska.

Dnevnik.ba

14. rujan 2024 12:34