StoryEditor
velika tragedija

MUP ZDŽ objavio detalje nesreće i pogibije četvero mladih u Visokom

Piše desk  /  11.10.2024., 12:17h

Iz MUP-a Zeničko-dobojske županije danas su priopćili detalje stravične nesreće kod Visokog u kojoj su poginuli Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog.

- Dana 10.10.2024. godine, u 01,30 sati, Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije je obaviješten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mjestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađeno lice B.M., rođeno 2002. godine, iz Visokog, koje je imalo vidne tjelesne ozljede i s kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći- naveli su iz policije.

Tijekom noći, točnije u 03,30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je ozlijeđeno lice zadobilo teže tjelesne ozljede i da se prilikom medicinske obrade lica došlo do podataka da se navedeno lice, zajedno s još 3 lica, kretalo u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu. 

Odmah nakon zaprimljenih informacija, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila.

Po naredbi policijskog povjerenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije, odmah su angažirani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno s dežurnim županijskim tužiteljem izašla na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji. 

Izvršena obdukcija tijela

- Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tijela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, po čijem nalogu je jučer, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih lica. Kako je potvrđeno, radi se o licima: B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog- naveli su iz MUP-a ZDŽ.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju a poduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentiranju ove prometne nesreće, u skladu sa naredbama i uputama dežurnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva ZDŽ.

Dnevnik.ba

15. listopad 2024 09:06