StoryEditor
tragedija

Djevojka (16) u Sarajevu umrla nakon vađenja zuba

Piše desk  /  15.10.2024., 20:44h

Tužiteljstvo je već obaviješteno o slučaju i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Šesnaestogodišnja djevojčica preminula je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon komplikacija koje su uslijedile nakon operacije vađenja zuba. Tragičnu vijest potvrdio je član obitelji preminule djevojčice za Dnevni Avaz.

Prema dostupnim informacijama, djevojčica je sa svojim roditeljima potražila liječničku pomoć zbog problema sa zubom.

Nakon što joj je zub izvađen, njeno zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Razvio se upalni proces koji je doveo do sepse, zbog čega je hitno prevezena u KCUS.

Tužiteljstvo je već obaviješteno o slučaju i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

"Postupamo u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za portal Klix.

Roditelji djevojčice, koji su u šoku i boli, zahtijevaju pravdu i odgovornost za smrt svoje kćeri. Jučer je obavljena obdukcija, a ispraćaj djevojčice bit će održan sutra.

Više informacija o točnom uzroku i okolnostima smrti trebalo bi biti poznato naknadno. 

Dnevnik.ba

15. listopad 2024 20:44