StoryEditor

Zrinjsku u mostarskoj drami svladao Igokeu, Široki u zadnjoj sekundi ostao bez play-offa

Piše Toni Raspudić  /  25.04.2018., 09:04h

Gosti iz Aleksandrovca su bolje ušli u utakmicu. Poveli su 0:5, ali Plemići se brzo vraćaju i prelaze u vodstvo. No, uslijedila je nova crna rupa i Igokea odlazi na plus 10. 
To kao da je bio znak za uzbunu Mostarcima, koji se bude i pred kraj druge četvrtine tricom Murryja ponovno dolaze do prednosti (38:37). Na veliki odmor se ipak odlazi s minimalnom prednošću gostiju (41:42).

Dugo se igrao koš za koš u trećoj četvrtini, no Zrinjski u nastavku ubacuje u brzinu više i tricom Šamadana 2 minute do kraja dionice odlazi na plus 6 (61:55). Proključale su tada i tribine na Bijelom Brijegu i Plemići su uistinu dobili tog šestog igrača. Ni pomoć publike za Zrinjski nije uništila Igokeu, koja se držala u utakmici sjajnog ofenzivnog skoka. Ali, fenomenalni Sven Smajlagić izluđivao je aktualnog prvaka. Hrvatski košarkaš jednostavno u ovoj utakmici nije mogao promašiti. Sam je u tim trenucima čuvao prednost Zrinjskog i minut do kraja imali su Plemići plus 4 (76:72) i napad, ali nije moglo bez drame. Nepromišljeni brzi šutevi i nepotreban prekršaj Brummitta daju priliku Igokei da se vrati. Imali su gosti tri puta šut za tricu i produžetke, ali promašuju sva tri šuta i Zrinjski pobjeđuje s 78:75.

Najefikasniji kod Zrinjskog bili su Murry i Smajlagić s po 18 poena. Brummitt je zabio 16, a Igrutinović 14 koševa.
Kod gostiju je najefikasniji bio Ljubičić sa 17 poena.

Nevjerojatnu priliku propustili su košarkaši Širokog da u Sarajevu svladaju Sparse. Vodili su 20 razlike, a i dvije sekunde do kraja imali su koš prednosti, ali na kraju su ostali bez play-offa.

Spars je kratko bio u prednosti u finišu prve i početkom druge četvrtine, ali vidjelo se kako gosti mogu napraviti veliku seriju i pobjeći sarajevskoj momčadi. Upravo se to i dogodilo do kraja četvrtine te Široki odlazi na veliki odmor s plus 11 (34:45).

Početkom treće dionice, nova serija Širokog koji odlazi na velikih plus 20 (34:54). I tada su gosti stali... Do kraja četvrtine Spars radi seriju 23:3 i posljednju dionicu se odlazi s izjednačenim rezultatom (57:57).

Preko tri minute se igralo bez koša u Sarajevu, a onda Spars ponovno nakon dugo, dugo vremena prelaze u vodstvo (59:57). Otišli su domaćini i na plus 6, ali Široki se nije predavao i Josip Batinić tricom dvije sekunde do kraja dovodi Široki u vodstvo (70:71). No, Josipović šutem u posljednjoj sekundi odvodi Sparse u play-off za konačnih 73:71.

Spars je do pobjede predvodio Igor Josipović s 18 koševa, dok su kod Širokog najbolji bili Karačić sa 17 i Cromer s 14 poena.

U play-off su prošli: Zrinjski, Igokea, Bosna i Spars. U polufinalu se sastaju Zrinjski i Spars, te Igokea i Bosna.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:46