StoryEditor

Zrinjski je u finalu! Velika drama u fantastičnoj atmosferi Bijelog Brijega

Piše Toni Raspudić  /  09.05.2018., 10:05h

Fantastična atmosfera vladala je u dvorani na Bijelom Brijegu na pred početak susreta, a do usijanja su je podigli nogometaši Zrinjskog koji su došli pozdraviti navijače i kolege košarkaše.

Zvuči nevjerojatno, ali 1,700 ljudi je stalo u dvoranu na Bijelom Brijegu koji su svjedočili najvećem uspjehu HKK Zrinjski u njegovoj 26-godišnjoj povijesti.

Sve to kao da je pomalo prestrašilo košarkaše Zrinjskog koji ponovno nisu najbolje ušli u utakmicu. Sparsi su bili ti koji su većinu prve dionice (19:19) proveli u vodstvu.
I u drugoj četvrtini se Zrinjski mučio u napadu, ali i u kontroliranju reketa. Previše su Plemići dopuštali ofenzivnih skokova gostima iz Sarajeva, ali ipak su se Mostarci držali u utakmici i u svlačionice se odlazi s 43:45 za goste.

Forsirao je Zrinjski šut za tri poena početkom treće četvrtine, ali Mostarci ništa nisu mogli pogoditi. Od pet početnih pokušaja, svih pet su promašili. No, nisu ni gosti bili šuterski raspoloženi te smo i dalje gledali neizvjesnu i izjednačenu utakmicu.

Murray je bio taj koji je svojim koševima održavao Plemiće u priključku, a s druge strane Durmo pogađa otvorenu tricu i s rezultatom 57:60 se ulazi u zadnju dionicu. Šut za tri poena Zrinjskog u tim trenucima bio je očajnih (2/16).

Napokon je ušla i jedna trica Zrinjskog. Ona Sokolovića u 3. minuti posljednje četvrtine za prednost Zrinjskog 63:60 nakon dugo, dugo vremena. Proključala je prepunjena dvorana na Bijelom Brijegu kada je u sljedećem napadu Ramljak zakucavanjem donio najvećih plus 5 za Zrinjski.

Konačno je odčepilo i s šutem iz igre za Plemiće i prednost je narasla na plus 11. Sva četiri šuta za tri koje su Mostarci opucali su ušli kada je bilo najpotrebnije, u zadnjoj dionici da se konačno slomi jak otpor gostiju. Do kraja su Plemići sigurno, predvođeni Murryjem, ostvarili najvažniju pobjedu sezone 88:72 i ludnica u dvorani je mogla početi...

Mostarci će tako u finalu igrati protiv Igokee koja je apsolutni vladar bh košarke posljednjih godina. Ali treba spomenuti kako ih je Zrinjski u oba susreta ove sezone pobijedio i kako će Mostarci u finalu imati prednost domaćeg parketa.

Najefikasniji kod Zrinjskog bili su Murry i Ramljak s po 21 poenom, dok je Smajlagić ubacio 14, a Brummitt 12 koševa.

Kod Sparsa je najbolji  bio Durmo s 20 poena.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 06:14