StoryEditor

ZLATAN ODBIO KINU I 100 MILIJUNA DOLARA Ameriku oduševio objašnjenjem zašto

Piše D  /  20.04.2018., 02:04h

Od terena, gdje je na debiju zabio dva gola za pobjedu u prvom derbiju Los Angelesa u povijesti, preko duhovitosti i iskrenosti koju pokazuje gostujući u najgledanijim televizijskim emisijama.

NA ESPN-u je to napravio objašnjenjem zašto je odbio ponudu odlaska u Kinu, gdje bi za tri godine zaradio 100 milijuna dolara, da bi umjesto toga prihvatio dolazak u LA Galaxy, koji mu plaća tri milijuna dolara za dvije godine. 
 
Voditelj ga je pitao: Zlatane, ne želim ti viriti u novčanik, ali zašto si, umjesto u Kinu, došao u Ameriku i ostavio 97 milijuna dolara na stolu?
 
"Ovo je veliki izazov za mene, želio sam doći u Ameriku i igrati za Galaxy. Nije sve u novcu. Iskreno, nisam ni znao koliki ugovor ću imati ovdje. 
 
Nakon oporavka od teške ozljede samo želim biti sretan, mirisati travu, šutirati loptu i raditi ono što radim zadnjih 20 godina. Vjerujte mi, to nema cijenu."
 
Što želiš postići ovdje?
 
"Došao sam pobjeđivati. Želim donijeti trofeje mom Galaxyju i biti dio povijesti. Jedan od onih koji su napravili razliku i osvajali trofeje, jer sve je u pobjedama.
 
Ali, ovo nije one man show, nego kolektivni sport. Igrao sam za najbolje svjetske klubove i s najboljim igračima na svijetu i svugdje sam pobjeđivao i osvajao trofeje. Ne vidim zašto bi Galaxy bio iznimka."

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:19