StoryEditor

Zimski turistički program Sarajeva predstavljen u Zagrebu

Piše D  /  12.12.2017., 06:12h

U Zagrebu je danas organizirano predstavljanje regionalne promotivne kampanje "Dobro došli u Sarajevo" u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

O sarajevskoj zimskoj sezoni i trodnevnom novogodišnjem spektaklu u Sarajevu govorili su Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, i glazbenik Dražen Žerić Žera, frontman grupe "Crvena jabuka", a kao gošća je na promociji sudjelovala zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Muzur je naglasio kako je turizam jedna od najbrže rastućih grana gospodarstva, kako u Sarajevu, tako i u cijeloj BiH, te kako je samo u prvih 11 mjeseci zabilježen rast od 17 posto u odnosu na prošlu godinu.

"Između prvih pet top gostiju u Sarajevu su gosti iz Hrvatske, a postoci gostiju iz svih zemalja regije rastu na godišnjoj razini", kazao je Muzur te dodao kako Sarajevo ove godine očekuje preko 500.000 posjetitelja i preko milijun noćenja.

Naveo je kako je ove godine cilj organizatora bio nadmašiti prošlogodišnji doček Nove godine u Sarajevu na kojem je sudjelovalo preko 70.000 posjetitelja, s tim da službeno otvorenje zimske sezone u Sarajevu započinje 16. i 17. prosinca.

Oko novogodišnjeg dočeka organiziraju se čak tri koncerta: prva će nastupiti mlada filharmonija 30. prosinca ispred Katedrale, na samom dočeku na Trgu BiH nastupa Zdravko Čolić, a 1. siječnja 2018. ispred sarajevske Vječne vatre nastupa Crvena jabuka.

Ovom prilikom Žera je poručio kako se raduje dočeku "zbog cijele regije i grada Sarajeva".

"Ovo je idealna prilika da ljudi koji nisu bili u Sarajevu dođu i upoznaju grad i ljude", kazao je Žera.

Muzur je kazao kao je Zagreb organizacijom Adventa pozitivan primjer i uzor Sarajevu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 11:15