StoryEditor

Željo osvojio Kup BiH, Široki Brijeg sigurno ide u Europu

Piše Toni Raspudić  /  09.05.2018., 06:05h

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu.

Iako je na početku susreta Krupa bila opasnija, Željo je strpljivo čekao svoju priliku jer je znao kako jedan pogodak u gostima gotovo sigurno donosi naslov.

U 34. minuti gosti dolaze do vodećeg pogotka. Ramović je poslao prizemnu loptu u šesnaesterac, a Vojo Ubiparip lagano pogađa za 0:1 Želje.

U finišu prvog dijela Željo povećava prednost nakon sjajne akcije Ramovića i Zakarića koju na prelijep način kruniše Zajmović pogodivši petom.

U drugom poluvremenu ostalo je samo rutinsko odrađivanje posla. A i u takvoj igri Željezničar u 63. minuti postiže treći pogodak. Bilo je to djelo Zakarića koji skida paučinu na Krupinom golu.

Ostali su nakon toga igrači Krupe bez ikakvog motiva za igrom i samo su čekali posljednji sučev zvižduk. Nezainteresiranost domaćina koriste gosti koji u 83. minuti kada Ramović postavlja konačnih 0:4.

Željezničar je tako nakon 5 dugih godina posta došao do jednog naslova pobijedivši Krupu s ukupnih 6:0. Po šesti put u povijesti Plavi iz Sarajeva su osvajači Kupa BIH.
Ovom naslovu Željezničara sigurno se raduju i Sarajevo i Široki Brijeg jer sada oba kluba, bilo da završe kao treći ili četvrti, idu u prvo pretkolo Europske lige.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:10