StoryEditor

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi ogradio se od Tromblonovog ultimatuma

Piše D  /  04.01.2018., 02:01h

Predsjednik  Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Miljenko Kolobarić ogradio se od vukovarskog branitelja Petra Janjića Tromblona koji je premijeru Andreju Plenkoviću uputio ultimatum da će, ako u roku od  72 sata ne riješi problem sa Slovenijom oko granice u Savudrijskoj vali, "organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Predsjednik Zbora Kolobarić rekao je u telefonskom razgovoru za Hinu kako ta udruga podržava saborsku odluku kojom je Hrvatska izašla iz postupka arbitraže sa Slovenijom kao i sadašnji stav hrvatske vlade da se pregovorima riješi pitanje granice sa Slovenijom.

Nije mu jasno što je Tromblon htio postići svojom izjavom

Upitao se što je njihov suborac Petar Janjić Tromblon tim ultimatumom htio postići i u kom smjeru je ta poruka trebala ići, ocijenivši kako je to očito bio individualni potez.

"Na hrvatskim granicama su hrvatska policija i vojska, a što se tiče graničnog spora, on traje već dugo i taj spor nisu riješile ni prethodne vlade", dodao je.

Mediji su prenijeli Janjićevo pismo predsjedniku vlade u kojem se tvrdi da ako predsjednik vlade ništa ne učini vezano za granicu sa Slovenijom, "organizirat će 100 ribarskih brodova i brodica hrvatskih branitelja s cijeloga Jadrana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitoga upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Također navodi kako će "osigurati neometano ribarenje hrvatskom ribaru iz Istre kako bi mogao neometano izlovljavati ribu te tako prehranjivati svoju obitelj te zaštititi Ustav RH u punom smislu riječi", a nakon toga će brodice dovesti na Markov trg, izvijestila je Hina.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:21