StoryEditor

Zbog prijetnji priveden otac Davida Komšića

Piše D  /  12.04.2018., 09:04h

Zbog prijetnji 33-godišnjem konobaru iz Zagreba, Ivo Komšić, otac Davida Komšića (20), koji je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan (18) u veljači prošle godine, zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom Komšićem i Zoranom Petrovićem priveden je u četvrtak oko 18 sati u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je podnijela posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Jutarnji list.

 

Provjerili vozila

Ivo Komšić uhićen je u srijedu popodne te je zajedno s još dvojicom suosumnjičenika noć proveo u policijskoj postaji na Medvešćaku gdje je nad njima zbog prijetnji vezanih uz navodno neke dugove provedeno kriminalističko istraživanje. Kao što smo već izvijestili, Ivo Komšić je u utorak nakon presude viđen kako obilazi automobile parkirane ispred Županijskog suda, među ostalim i automobil sličan onome koji vozi sutkinja Sanja Mazalin, koja je presudila njegovu sinu.

Zbog toga su čak bili pozvani djelatnici protueksplozijskog odjela koji su pregledali parkirane automobile. Nije utvrđeno kazneno djelo i on je pušten, ali je sutkinja Mazalin svejedno dobila policijsku zaštitu. I tijekom postupka Ivo Komšić i njegov kum su često reagirali ispred suda i u sudu nezadovoljni izvještavanjem o suđenju njegovu sinu. Prije iznošenja završnih riječi, pravosudna policija čak je zadržala novinare neko vrijeme u predvorju suda kako ne bi bili izloženi neugodnim verbalnim reakcijama Komšićevih.

Posebno žestoko je Ivo Komšić reagirao nakon objave 30-godišnje zatvorske kazne njegovu sinu, kada je i na izlasku iz sudnice opsovao sutkinju. Njegov kum Vjekoslav Komšić, koji je također uhićen u srijedu, fotoreporteru Pixsella Marku Lukuniću rekao je: “Ovo ti je zadnje što snimaš!”. Fran Olujić, koji je također zastupao Davida Komšića, rekao nam je kako ga Ivo Komšić nije angažirao kao ni odvjetnika Veljka Miljevića koji je branio njegova sina. Odvjetnik Fran Olujić nije nam znao reći ni s kim bi to Ivo Komšić imao neraščišćene imovinske odnose.

Oni pak koji znaju Ivu Komšića, kažu kako je u zadnje vrijeme vrlo impulzivno reagirao, što se moglo vidjeti i po njegovim reakcijama na Županijskom sudu. Vlasnik ugostiteljskog objekta i obiteljskog hotela na Ferenščici koji se u Zagrebu trajno nastanio prije nešto više od 10-ak godina, navodno je pod svaku cijenu želio utjecati na to da njegov sin dobije manje od 10 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan.

 

Impulzivno reagirao

Kako smo neslužbeno doznali, Ivi Komšiću nije bio upitan iznos novca ako može utjecati na to da mu sin prođe s blažom kaznom. Za sinovljevu obranu angažirao je i odvjetnika Veljka Miljevića, smatrajući da će on uspjeti srušiti tezu optužbe o ubojstvu iz bezobzirne osvete. I tijekom cijelog postupka teško se emocionalno nosio s tom činjenicom pa je potražio i pomoć psihijatra.

Savjetovano mu je da smiri tenzije, no njegovo vladanje tijekom postupka bilo je upravo suprotno onome što su mu savjetovali psihijatri. No, svojim istupima u sudnici i reakcijama, unatoč činjenici što se imala prilike čuti i njihova strana o ubojstvu Kristine Krupljan, upravo su postizali suprotan efekt.

Nakon impulzivne reakcije po objavi presude, “motanja” oko suda i parkiranih automobila, uslijedio je sukob s ugostiteljem.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:33