StoryEditor

Zbog obilnih oborina, mostarske ulice ponovno bile pod vodom

Piše D  /  01.12.2017., 08:12h

Iako radovi na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda teku predviđenom dinamikom i na dosta su lokacija završeni, Mostarci još uvijek imaju ove stare probleme. Najproblematičnije je jučer bilo u Ulici kralja Tomislava, u naselju Strelčevina, gdje je u jutarnjim satima prometni trak koji vodi od vrha Avenije prema naselju Balinovac u potpunosti bio pod vodom, prenosi Večernji.ba

Isto tako, voda se prelijevala preko nogostupa, tako da je i vozilima i pješacima to predstavljalo problem. Razlog plavljenja ulica u ovom dijelu grada u kojem nije bilo radova na polaganju kolektora u najvećoj mjeri je otpalo lišće koje, nakon obilnih oborina, začepi odvode te stoga i nastaju plavljenja.

Srećom, tijekom jučerašnjeg dana situacija se popravila, no treba skrenuti pozornost, posebno vozačima, da u ovakvim uvjetima obrate posebnu pozornost i na pješake koji upravo zbog poplavljenih ulica cestu često i ne mogu prijeći na pješačkom prijelazu nego se snalaze kako znaju i umiju te je prelaze na mjestima gdje je najmanje vode. Na kraju, podsjetimo da je početkom studenoga u Mostaru također bilo plavljenja.

Tada su, između ostalog, dva parka bila doslovno pod vodom. Obilne kiše tada su poplavile omiljena mjesta za igranje malih Mostaraca, park Zrinjevac i park u Ulici kralja Zvonimira. Kiše su tada izazvale poplave na više lokacija te prometni kolaps. Tada je na području Mostara bio upaljen narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme. 

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 01:24