StoryEditor

Zastupnici o otkazanoj sjednici: O ratu pričaju oni koji u ratu nisu bili

Piše D  /  20.04.2018., 11:04h

Kvoruma za održavanje hitne sjednice Zastupničkog doma PSBiH danas nije bilo, a predsjedatelj Mladen Bosić (SDS) rekao je da je to bilo očekivano.

- Prema procedurama sam sazvao sjednicu i prekinuo. Mislim da ovdje pušu predizborni vjetrovi i vjerujem da će ovakvih inicijativa biti još. Sve što bude po Poslovniku, ja ću raditi do rujna i tada neću više ovakve zahtjeve primati - naveo je Bosić.

Dopredsjedateljica Borjana Krišto (HDZ) je kazala da je stigla na poziv i da je sjednica u skladu s Poslovnikom.

- Ne vidim razloga zašto nisu svi došli da raspravljamo o ovome. Jedni prijete mitraljezima, drugi naoružavanjem, i mislim da je interes države da se o ovome raspravlja - navela je Krišto, dodajući da je Klub HDZ-a bio spreman na raspravu.

Komentirajući izjavu Bosića da je sve ovo predizborna kampanja, ona je rekla da se to može tako nazvati.

Na pitanje smatra li izjave Bakira Izetbegovića ratnohuškačkim, ona je kazala da bi sve izjave koje idu u tom smjeru nazvala tako.

Kazala je da se trebalo raspravljati o tome prodaje li se oružje u BiH proizvodi po zakonima države.

Zastupnik Momčilo Novaković (PDP-NDP) kazao je kako se sjednica trebala održati da se raspravlja o izjavama koje podižu tenzije.

- Jer danas o ratu pričaju oni koji su bježali i nisu bili u ratu - naveo je Novaković.

Saša Magazinović (SDP) je rekao kako su se nacionalističke stranke udružile i surađuju na tome da skrenu pažnju javnosti sa stvarnih problema.  

Staža Košarac (SNSD) kazao je da SDA želi napraviti privatnu državu.

Istaknuo je da nedolazak člana Predsjedništva BiH i Kluba SDA te drugih stranaka iz FBiH smatra lošim.

- O tim izjavama Izetbegovića trebao je raspravljati Parlament. Izetbegović je opstruiranjem ove sjednice spriječio dijalog. Oni koji najviše brane institucije države čine najviše da se one uruše. Definitivno je jasno da Izetbegović ne želi dijalog i da on i SDA žele da naprave privatnu državu. Izetbegović od OSA-e pravi svoju privatnu agenciju. Neme nadzora nad tom agencijom. Od direktora pravi svog privatnog agenta koji radi samo u njegovu korist. Brojni su primjeri da Izetbegović i SDA rade na tome da naprave bošnjacku državu - kazao je Košarac.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:24