StoryEditor

Za opremanje svakog novorođenčeta roditeljima 300 KM

Piše D  /  05.01.2018., 10:01h

Radi se o iznosu od 300 KM koji je, kako kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Kiseljaka, simbolična potpora roditeljima, ujedno i izraz dobrodošlice svakom novorođenom stanovniku ove srednjobosanske općine, prenosi Večernji.ba.

Kiseljak je u prošloj godini bogatiji za 197 novih stanovnika. Njihovim je roditeljima za nabavu barem dijela najosnovnijih potrepština iz proračuna isplaćeno blizu 60 tisuća KM. Razmišlja se i o dodatnoj potpori za drugo, treće i svako iduće dijete koje se rodi.

“Općina želi povećati ovu stavku na način da pomognemo roditeljima u opremi drugog, trećeg, četvrtog i svakog idućeg djeteta koje se rodi u obitelji s iznosima od 500, 700 i više maraka, ovisno o broju djece u obitelji.

Ono što nas najviše sprečava u realiziranju takve odluke je posezanje u proračun općine s viših razina vlasti”, kaže nam načelnik Kiseljaka. Stabilnost u punjenju proračuna, ističe, glavni je preduvjet za ovaj, kao i druge slične poticajne projekte.

U istom cilju maksimalno je pojednostavljena procedura ostvarenja prava na pomoć u opremanju djeteta. Dovoljno je da se roditelj s rodnim listom djeteta javi mjerodavnim općinskom službama i dobit će pomoć za opremanje novorođenog djeteta, ističe načelnik Mladen Mišurić Ramljak. 

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 23:16