StoryEditor

Vučić: RS nije "moneta za potkusurivanje", s Izetbegovićem mi se ne igra šah

Piše D  /  14.01.2018., 10:01h

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u intervjuu za Radio-televiziju Srbije izjavio je kako neće dozvoliti da Republika Srpska bude moneta za potkusurivanje, ali i to da poštuje teritorijalni integritet BiH.

"Ne trpam se da štitim Republiku Srpsku, jer je to posao Milorada Dodika, on to radi na dobar način. Ali da dozvolim da RS bude bilo čija moneta za potkusurivanje - i meta napada, to je nemoguće u mom prisustvu", naveo je Vučić, prenosi N1.

Objasnio je razloge zbog čega nije prisustvovao 9. siječnju, Danu RS-a.

"Trebalo je da idem u New York, imao sam sve drugo zakazano. A ima i nešto drugo, o čemu ne želim da govorim, a nema veze s Dodikom".

Tomislav Nikolić, bivši predsjednik Srbije je tada, 9. siječnja poželio nezavisnost RS-u. Vučić to komentira riječima:

"Politika želja je lijepa politika, donosi glasove. Mi koji vodimo državu ne možemo se rukovoditi željama. Postoji realna politika, ozbiljna politika. To je da volim Republiku Srpsku, ali podržavamo teritorijalni integritet BiH", izjavio je Vučić.

Sa Tomislavom Nikolićem, dodao je, ima dobre odnose - jer "radi važan posao za državu".

O odnosima sa Bakirom Izetbegovićem, u svjetlu posjete Predsjedništva BiH 6. siječnja Beogradu  je izjavio:

"Nisam igrao šah sa Bakirom Izetbegovićem. Pobijedio sam ga prvi put. Pobijedit ću ga u šahu. Svaku partiju ću ga pobijediti, a ne igra mi se šah. Sa njim mi se ne igra šah. Iako on dobro igra".

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 10:49