StoryEditor

Vojnici od utapanja spasili vozača traktora u Hrvatskoj

Piše D  /  14.03.2018., 07:03h

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod u okolici Letovanića, tri pripadnika 3. satnije bojne Tigrovi Hrvatske kopnene vojske spasili su vozača traktora, koji je uslijed velike količine vode izgubio nadzor nad vozilom i potonuo. Hrvatski vojnici izvukli su vozača iz kabine traktora koji je potpuno potonuo i spasili ga od utapanja, javlja MORH.

"Imali smo pravovremenu reakciju, skupnik Agim Herjavec i vojnici Marin Matijak i Marko Marenjak odmah su uskočili u pomoć vozaču i spasili ga od utapanja. Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje", istaknuo je zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću.

U poplavom ugroženom području u pomoći lokalnom stanovništvu u Letovaniću trenutno je angažirano 73 pripadnika Hrvatske vojske.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:17