StoryEditor

Visoko izaslanstvo Republike Hrvatske u posjetu općini Stolac

Piše D  /  03.04.2018., 04:04h

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske danas je boravilo u radnoj posjeti općini Stolac. S načelnikom općine Stjepanom Boškovićem sastanak su održali: državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, zatim Zdravka Bušić, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Nikola Mažar državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje,  i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni Hercegovini.

Cilj ove posjete je informirati se na koji način Hrvatska može pomoći ovim područjima kako bi se spriječio daljnji odlazak mladih. "Mi smo danas došli da s načelnikom i njegovim suradnicima pokušamo vidjeti koji su projekti koji su doista na korist mladima i svim ljudima koji ovdje žive, i spremni smo u dogovoru sa općinskim vodstvom i dalje sudjelovati u onome što se zove civilizacijski uvjeti koji su potrebni za svakodnevni život" izjavio je Milas.

Načelnik Bošković zahvalio se na svemu što je Republika Hrvatska do sada napravila za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, imajući za cilj poboljšavanja uvjeta za život i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, što je strateški interes Republike Hrvatske, svake godine financijski podupire veliki broj različitih projekata. Jedan od takvih projekata je i izgradnja nove sportske dvorane u Osnovnoj školi Crnići za koju je izdvojen iznos od 600 000,00 kuna. Izaslanstvo je obišlo sportsku dvoranu u izgradnji gdje su se upoznali s tijekom radova.

Nakon službenog djela posjete,izaslanstvo se upoznalo s kulturno-povijesnim ljepotama i znamenitostima Stoca, poput nekropole Radimlje i ilirskog grada Daorsona, stoji u priopćenju iz Općine Stolac.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:27