Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija

I DRUGE MJERE

Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o izvršenju kaznenih sankcija

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izmjene Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera u formi nacrta koje je pripremilo Ministarstvo pravde bit će razmatrane danas na sjednici Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu su i nacrti sporazuma o zajmu između BiH i OPEC-ova Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekt autoceste na Koridoru 5-C, poddionica Nemila-Donja Gračanica (Zenica sjever) za komponentu A i B.

Također, ministri će biti upoznati i o Izvješću o izvršenim prestrukturiranjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda te Izvještaju o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture, a oba izvješća tiču se prošle godine.

Bit će razmatrana i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za razdoblje od 2012. do 2017. godine koju je načinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ali i Prijedlog migracijskog profila BiH za prošlu godinu.

Bit će razmatran i prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH, predsjedatelj Denis Zvizdić obratit će se javnosti povodom tri godine mandata saziva tog vijeća, prenosi FENA.

Dnevnik.ba