StoryEditor

VIDEO, FOTO: Strašne poplave u Grčkoj, poginulo najmanje 14 ljudi: "Ovo je biblijska katastrofa"

Piše D  /  15.11.2017., 06:11h

Ceste u gradovima Nea Peramosu i Mandri pretvorile su se u blatne bujice, pokazuju televizijske snimke.

"Ovo je biblijska katastrofa", rekla je gradonačelnica Mandre Yianna Krikouki za državnu televiziju ERT. "Sve je nestalo".

"Cijeli je grad Nea Peramos poplavljen", rekao je gradonačelnik Grigoris Stamoulis za Antenna TV. "Mislim da nikad nismo vidjeli takve poplave".

Televizijske snimke pokazuju poplavljenu autocestu na kojoj su zarobljeni kamioni, automobili i autobusi okruženi vodom višom od metar.

U Mandri je pronađeno pet mrtvih osoba u poplavljenim kućama ili na imanjima, rekli su vatrogasci.

Neki stanovnici popeli su se na krovove te čekali pomoć, a 12 ljudi spašeno je iz autobusa. Vlasti su primile najmanje 500 poziva u pomoć.

Vatrogasci su rekli da se tri osobe vode kao nestale te broj ozlijeđenih još nije poznat.

Grčka je u utorak proglasila stanje elementarne nepogode na otoku Symi nakon što je oluja povukla automobile u more, oštetila kuće te je zbog nje prekinuta opskrba električnom energijom i vodom.


 


 

Najgore tek dolazi

Prognoze za iduća tri dana nikako nisu dobre. Prema servisu Severe Weather Europe područje Grčke čekaju iznimno obilne kiše i poplave. Kiša bi trebala padati četiri dana, a lokalno se očekuje i do 400 milimetara kiše!

"U većem dijelu središnje, sjeverne i zapadne Grčke očekuje se oko 50 milimetara kiše, ali bi u pojedinim dijelovima zemlje moglo pasti i do 400 milimetara. Očekuju se nagle i intenzivne poplave", upozorava Severe Weather Europe, javlja Hina. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:02