StoryEditor

Velika akcija u Tuzli, uhićeno sedam osoba zbog velikih prevara

Piše D  /  23.11.2017., 12:11h

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a TŽ, Izudin Šarić, uhićeni su osumnjičeni da su namještali prometne nesreće i tako oštetili fizičke oobe i osiguravajuće kuće za veći novčani iznos.

"Postupajući po naredi Općinskog suda Tuzla službenici sektora krim policije MUP-a TŽ i odjeljenja kriminalističke policije Tuzla su u suradnji sa županijskim tužiteljstvom izvršili pretrese na osam lokacija.Tom prilikom sedam osoba je lišeno slobode koje se dovode u sumnju u vezi sa izvršenjem kaznenog djela prevare, koji su namještali prometne nesreće i tom prilikom oštetili osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su sudjelovale u tim prometnim nesrećama za veći novčani iznos. Nakon kriminalističke obrade, osobe će uz izvješća o počinjenom kaznenom djelu biti predata nadležnom Tužiteljstvu na dalje postupanje", kazao je Šarić.

Kada je riječ o detaljima ovog djela, Šarić je rekao:

"Obrađeno je nekih 13 prometnih nezgoda, novčani iznos je nekih 20.000 KM, a radi se otprilike o 49 nezgoda koje su počinjene u periodu od 2015 - 2017. Osobe su sudjelovale u prometnim  nesrećama postavljajući svoja vozila ispred drugih osoba, izlazeći iz automobila uz fizičku prijetnju su popunjavali europske obrasce na veće iznose koje su proslijeđivali do osiguravajućih kuća.

Po zakonu, europski obrasci se mogu popuniti samo za nezgodu u kojoj je šteta do 5.000 KM. Preko toga mora biti zapisnik policijskog službenika, s tim zapisnikom se ide na naplatu".

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:17