StoryEditor

Uskoro mini hidroelektrana u Novom Travniku?

Piše D  /  30.07.2021., 01:04h

Radi se o redovnom postupku dobivanja koncesija koji uz projektnu dokumentaciju koja potvrđuje opravdanost izgradnje MHE zahtjeva i suglasnost Općinskog vijeća, odnosno lokalne zajednice u kojoj će ista biti izgrađena, piše Novi Travnik.ba.

Iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a poručuju kako stanovništvo u mjestima gdje se grade mini hidroelektrane nije ugroženo, kao ni riblji fond u dijelu između vodozahvata i centrale. Investitori u ovakav vid proizvodnje električne energije kažu kako uz zapošljavanje domaće radne snage, male hidroelektrane ne zagađuju okoliš, ne utječu na vodotok, niti na biljni i životinjski svijet.

No, s njima se ne slažu aktivisti za očuvanje okoliša. Osim buke i vibracija te vizualnog narušavanja okoliša, upozoravaju na ozljeđivanje riba i drugih vodenih životinja te utjecaj na kompletan biosustav.

Kako bi se čula sva mišljenja iz Općine su pozvali građane, udruženja, javna poduzeća, ustanove i sve zainteresirane da se uključe i Javnu raspravu koja se održava u sali Općine 7. lipnja s početkom u 11 sati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:00