StoryEditor

U novom domaćem hitu mlada hrvatska glumice igrala ulogu prostitutke i oduševila sve

Piše D  /  21.11.2018., 06:11h

Hrvatski kandidat za oskarovsku nominaciju u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, inače drugi igrani film redatelja Ivana Salaja, imao je ukupno pet projekcija u SAD-u, ali ona glavna održala se u četvrtak navečer na Hollywood Boulevardu u kultnom Egyptian Theatreu, popunjenom do posljednjeg mjesta, piše Jutarnji list.

Mlada splitska glumica doputovala je samo na to, glasačima Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti, kao i publici, najvažnije predstavljanje “Osmog povjerenika”, jer se zbog angažmana u seriji Nove TV “Na granici”, gdje nosi glavnu ulogu, gotovo odmah morala vratiti u Hrvatsku.

Impresivna večer

- Čak mi je i redatelj Ivan Salaj rekao da nije očekivao ovakvu reakciju publike koja je stvarno bila fantastična. Dobili smo aplauz i mi kao kolektiv i svatko pojedinačno kada su nas predstavili. Nakon projekcije, po programu je slijedilo nekoliko pitanja od voditelja i kad sam krenula odgovarati, prekinuo me jak pljesak. Moram priznati da me to zbunilo, oduševilo, ma sve, bila je to doista odlična večer - otkriva Cvitanović koja se već u ponedjeljak vratila snimanju “Na granici”. Još osjeća umor od puta i promjene nekoliko vremenskih zona, ali ova joj je premijera, kao i prvi odlazak u Ameriku, napunila baterije.

Kako i ne bi, kada je “Osmi povjerenik” izazvao odlične reakcije, a treba uzeti u obzir i nova pravila, prema kojima glasači Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti nisu dužni pogledati više od 12 filmova od 90-ak prijavljenih, čime je uspjeh još veći.

Noć u Egyptian Theatreu bila je promocija za sve, od hrvatskog filma do same Hrvatske, jer se HAVC-u u tom projektu pridružio i HTZ, a kako doznajemo, bilo je mnogo upita za snimanje u Hrvatskoj, posebno na otocima, jer je uostalom i “Osmi povjerenik” sniman na imaginarnom otoku Trećiću koji je “odglumio” Brač. Komentari na račun filma, kao i na račun glumačkih interpretacija, bili su vrlo pohvalni. Pitamo Cvitanović je li možda neki američki producent zatražio njezin kontakt nakon što ju je vidio u ulozi bivše ukrajinske prostitutke, žrtve trgovine bijelim robljem, Julije?

- Producent nije, ali izgledno je da ću dobiti američkog agenta - otkriva Cvitanović koja se očito iz Amerike nije vratila samo s dobrim dojmovima. Iako je u SAD-u boravila tek nekoliko dana, jer joj je dobar dio vremena otišao na put, koji joj je samo u povratku uzeo 17 sati, uspjela je i razgledati dio Los Angelesa. Spavala je kod tete, za razliku od ostatka ekipe koji je bio u unajmljenoj vili, a dan nakon premijere, unatoč tome što nije uhvatila normalan ritam spavanja, uspjela je razgledati neke gradske atrakcije, primjerice Venice Beach, Sunset Beach, prokrstariti još jednom Hollywood Boulevardom, Mulholland Driveom te otići u slavni muzej Madame Tussauds.

Teški turist

- Otračala malo s Ingrid Bergman, zaplesala sa Fredom i Ginger, iskrala se iz ralja Hannibala Lectera, bila na ručku kod Lucille, šarmirala i zapalila s Marlene i tako, ima još toga. Da, da, teški sam turist - napisala je u svojoj objavi na Instagramu. Kako kaže, američka hrana nije je oduševila jer je premasna. Također, malo ju je zbunio i kontrast, jer s jedne su strane blještavilo i glamur Hollywooda, filmske industrije koja je četvrta gospodarska grana u Americi, a samo nekoliko koraka dalje sirotinja, beskućnik koji drži govor o predstojećoj kataklizmi...

- Renata Baretića, autora romana ‘Osmi povjerenik’, nažalost nije bilo s nama pa smo mu zajedno snimili video. Bilo je stvarno divno i nadam se da nam to neće biti zadnja zajednička premijera izvan granica Hrvatske - zaključila je Cvitanović koja se u Zagreb vratila u nedjelju, a u ponedjeljak se već pridružila ekipi “Na granici”, gdje igra Petru Masle, prenosi Jutarnji list

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:51