StoryEditor

U Kosinjskoj dolini izvanredno stanje, očekuje se vrhunac vodenog vala

Piše D  /  18.03.2018., 09:03h

Održan je sastanak Stožera Civilne zaštite općine Perušić, a njegov načelnik Mihael Kurteš, izjavio je da razina vode raste 5 cm na sat. Pod vodom je kameni Kosinjski most. Područje Gronjeg i Donjeg Kosinja su bez struje, a 40 pripadnika Civilne zaštite i Crvenog križa dovoze čamcima agregate za struju i druge potrepštine. Za sada je 20 kuća pod vodom, piše HRT.

Iako je stanje teško, u Hrvatskim vodama se nadaju kako se neće ponoviti stanje iz 2010. godine kada je razina vode na tom području dosegla kotu od 910 cm i poplavila 150 kuća. Timovi Crvenog križa na području Kosinja već danima dežuraju te pomažu obiteljima ugroženih kuća u dizanju namještaja i zbrinjavanju stoke.

Poplavljeno područje Kosinja obišli su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, predstavnici Hrvatskih voda iz Rijeke, Otočca i  Gospića. Iz Ureda župana ličko-senjskog Darka Milinovićapriopćeno je da će zbog poplave u Kosinju i Kosinjskoj dolini, uzrokovane izlijevanjem rijeke Like iz svojih korita, župan proglasiti stanje elementarne nepogode.

Od tri zaseoka s 20 kuća dva su naselja bez struje. Struja se morala isključiti u Gornjem Kosinju i Kosinjskom Bakovcu jer su poneke žice pod vodom ili pola metra od vode.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:45