StoryEditor

U Bijeljini privedena osoba ruskog državljanstva zbog veza s terorizmom

Piše D  /  23.10.2017., 12:10h

Ruski državljanin čiji su inicijali M.I, koji je priveden jučer, stavljen je pod nadzor u imigracijski centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritorij BiH u razdoblj od pet godina.

U priopćenju se navodi da je ruski državljanin M.I. 14. travnja uhićen na Sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njim raspisao tjeralicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazio na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

Budući da se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, osobi M.I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracijski centar, s obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost.

Iz Službe za poslove sa strancima navode da poduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. sa teritorija BiH, da bude deportirana u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti.

U priopćenju se dodaje da će Služba nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem nastaviti u smjeru davanja pune pomoći za sigurnosti BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:37