StoryEditor

Trošarine uzvraćaju udarac - Ustavni sud će odlučivati o ustavnosti

Piše D  /  17.01.2018., 04:01h

Pojasnila je da se ovom apelacijom od Ustavnog suda traži da do donošenja konačne odluke o Zakonu o trošarinama obustavi njegovu primjenu.

Ipak, Pandurević sumnja da će Ustavni sud donijeti takvu odluku, jer je mišljenja da na ovaj sud značajan utjecaj imaju Europska unija i Delegacija EU te domaće političke partije.

Po njenom mišljenju, bilo bi sramotno za pravosuđe, a Ustavni sud BiH bi izgubio kredibilitet, kada bi ocijenio ispravnim postojanje različitih tekstova zakona na različitim jezicima. 

Izaslanik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Saša Magazinović kazao je da je apelaciju upućenu Ustavnom sudu BiH potpisalo onoliko poslanika Predstavničkog doma koliko ih je glasalo protiv seta Zakona o trošarinama.

Ukoliko Ustavni sud izrekne privremene mjere, odnosno ukoliko obustavi primjenu zakona, to će, zaključio je Magazinović, imati ogroman utjecaj na građane BiH. 

Nedavno usvojenim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama BiH povećavaju se trošarine na bio-goriva i bio-tečnosti te putarine, pri čemu će prikupljena sredstva biti korištena za izgradnju auto-puteva te izgradnju i rekonstrukciju svih drugih vrsta puteva.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:57