StoryEditor

Travnik: Akcija potpore oboljelima od raka u SBŽ-u

Piše D  /  15.03.2018., 06:03h

Akcijom prodaje narcisa i vrpci na trgu u Travniku, Udruga građana oboljelih od malignih oboljenja "Otvori oči dan je" ukazala je danas na probleme s kojima se suočavaju oboljeli od karcinoma u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), upozoravajući kako im je potrebno više potpore, kako od društva, tako i od institucija.

- Narcis je simbol proljeća, nade i novog života... Ovom akcijom želimo poslati poruku građanima da rano otkrivanje karcinoma daje čovjeku drugu šansu. Kupovinom narcisa građani, također, pomažu rad naše udruge - kazala je predsjedateljica Skupštine Udruge Ljubinka Atanasijević, prenosi Fena.

Predsjednica Udruge Kanita Savić istaknula je da se oboljeli iz SBŽ-a suočavaju s velikim problemima jer su, zbog nepostojanja onkološkog bolničkog odjela, primorani putovati na terapiju u druge gradove te plaćati putne troškove.

- Odlazimo na iscrpljujuće terapije o svome trošku, uglavnom autobusom ili se snalazimo kako znamo. Bilo bi dobro da imamo ovdje odjel onkologije, a do tada bar da nam refundiraju troškove prijevoza na terapiju - kazala je Savić.

Članovi Udruge "Otvori oči dan je" poručili su kako su maligna oboljenja i dalje tabu tema u društvu te da je nužno probuditi svijest kod građana i početi razgovarati o zloćudnim bolestima koje su sveprisutne.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:52