StoryEditor

Travnički "Facebook pedofil" pod lupom policije

Piše D  /  15.04.2018., 09:04h

Nakon pisanja “Dnevnog avaza” o travničkom pedofilu, kojeg su građani razotkrili na Facebooku, policija se uključila u slučaj. Potvrdio je to Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova ŽSB.

Lažni profil

- Pripadnici MUP-a ŽSB obaviješteni su o spornim objava na Facebooku te su ih pregledali. Radi se na identifikaciji osobe koja je razmjenjivala poruke te na utvrđivanju elemenata krivičnog djela - kazao nam je Hodžić.

Seksualni manijak raskrinkan je zahvaljujući lažnom Facebook profilu 13-godišnjakinje, iza kojeg stoji ekipa srbijanske neprofitne organizacije “Borba protiv pedofilije”.

Pristala na razgovor

Izmišljena djevojčica djelovala je na početku razgovora nezainteresirano i nepovjerljivo kako bi zamka izgledala što uvjerljivije, a onda je pristala na dopisivanje kako bi S. S. upao u igru.  Pedofil je od “djevojčice” tražio da se slika ili snima gola, a on će, kako je napisao, isto to učiniti za nju. Perverzne poruke i njegova fotografija objavljene su na internetu, gdje su brojni građani najoštrije osudili ovaj čin.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:32