StoryEditor

Tragedija u lovu: Puška mu opalila dok je skidao s ramena i usmrtio 34-godišnjaka

Piše D  /  29.10.2017., 10:10h

Kako je utvrđeno očevidom, oko 11,20 sati, za vrijeme lova u organizaciji lovačkog društva sa sjedištem u Križevcima, 42-godišnji lovac je prilikom skidanja puške sačmarice s ramena opalio i sačma je pogodila u glavu 34-godišnjaka, koji se kretao iza njega. Ranjeni muškarac umro je u vozilu Hitne medicinske pomoći prilikom transporta u Opću bolnicu Koprivnica, prenosi Hina.

Dežurna državna odvjetnica odredila je obdukciju preminulog i provođenje ostalih mjera i radnji.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Jedan od lovaca koji je jutros bio u lovu bio je i Stjepan Pukec, predsjednik LD Lještarka Mali Kalnik, te je, iako jako potresen, za portal epodravina.hr uspio ispričati što se dogodilo.

– Našlo se nas desetak, ujutro oko devet sati i krenuli smo u lov. Dogodilo se to u trenutku kad smo zapravo završavali i bili smo spremni krenuti na druženje, kao i uvijek. Bio sam stotinjak metara udaljen od tragedije, čuo se pucanj i vidio sam Tomislava da pada. Što se i kako dogodilo, ne znam. U šoku sam – ispričao nam je potreseni S. Pukec.

Više puta je ponovio da je lov bio pri kraju, da je lovnik rekao neka se izvade metci iz pušaka i da se ide na druženje.

– Brzo je došla i hitna pomoć, ali nije mu bilo spasa. Kakva je to tragedija. Tomislav je premlad, otac je troje djece. S obzirom da mu je otac lovac, odrastao je u lovačkoj obitelji. I njegov otac je ujutro bio s njim. Strašna tragedija, prestrašna. Ne mogu doći k sebi – rekao nam je S. Pukec.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:37