StoryEditor

Tomislavgrad: Niču novi vinogradi u duvanjskom kraju, posađeno 1800 sadnica

Piše D  /  13.05.2018., 07:05h

Naime, zadnjih nekoliko godina sve je poznatija kvaliteta vina iz naših duvanjskih vinograda, a uspješni se vinogradari, poput Marka Bakovića iz Mokronoga, nerijetko mogu pohvaliti visokim priznanjima za kvalitetu svoga vina. Kako doznajemo, upravo je spomenuti gospodin zaslužan za sve veći broj zasađenih vinograda u našemu kraju, a ovih se dana u bukovačkoj župi sadi čak peti po redu, piše Tomislavcity.com

- Danas smo gore u Poljicima iznad Mrkodola na parceli od 3000 kvadrata posadili 300 sadnica Pinota i 1500 Traminca. Ovo je inače četvrti vinograd u našoj župi, a već se u srijedu u Bukovici planira zasaditi peti - rekao nam je Ante Topčić Top vlasnik četvrtog, najvećeg i do sada na najvišoj nadmorskoj visini zasađenog vinograda u ovoj župi.

- Moja parcela je poprilično dobra, jedino me malo zabrinjava činjenica da se nalazi na 1.045 m nadmorske visine. Upravo zbog toga vinograd namjeravam zaštititi visokim zidom - rekao je Top kojega je na ovaj pothvat ohrabrio gospodin Baković iz Mokronoga.

- Marko nam je svojim savjetima svima pri ruci. On je probio led, već ima dobro znanje, bogato iskustvo i poprilično je uspješan s ovim što radi. A svi se mi družimo, izmjenjujemo iskustva pa što bude, bude! - veselo nam je priznao Top, poznati duvanjski poduzetnik i ljubitelj životinja kojemu je uzgoj vinove loze tek novi, zanimljiv hobi.

Njemu, ali i svim ostalim vlasnicima vinograda u našemu kraju, želimo sreću i uspjeh u radu te s radošću očekujemo neke nove vijesti o budućim priznanjima i nagradama.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:31