StoryEditor

Tko je Einstein iz Srbije koji se bori za pobjedu na Eurosongu

Piše D  /  12.05.2018., 06:05h

Nakon nastupa predstavnika Srbije na Eurosongu svi su se pitali tko je simpatični svirač flaute koji je bio na pozornici sa Sanjom Ilić i Balkanikom, a koji izgledom neodoljivo podsjeća na Alberta Einsteina, prenosi Večernji.hr.

 Blic otkriva kako je riječ o Ljubomiru Dimitrijeviću, muzičkom pedagogu i umjetniku koji je član Balkanike.  Ovaj umjetniku osim flaute svira još dvadeset puhačkih instrumenata i diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1973. godine te je i autor  knjige "Škola za flautu" koja se koristi u glazbenim školama. 

- Sjećam se prvog susreta s puhačkim instrumentom  koji izgledao kao izvijena drška kišobrana. Nismo znali na koji način se svira i kako se upuhuje zrak pa smo bili uvjereni da smo ga pokvarili.

To pokazuje do koje smo mjere na početku bili samouki. Učili smo od velikih ansambla koji su gostovali kod nas  i s ploča koje smo nabavljali - rekao je jednom prilikom ovaj glazbenik koji je osnivač i ansambla "Renesans" i "Ars nova". Predstavnici Srbije večeras se s pjesmom "Naša deca" bore za pobjedu na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 15:42