StoryEditor

Titula ponovno nadomak Mostara! Željo izgubio kod Krupe

Piše Toni Raspudić  /  21.04.2018., 07:04h

Nogometaši Željezničara poraženi su na uvijek neugodnom gostovanju kod Krupe s 2:0.

Iako su svi očekivali pobjedu sarajevskog kluba i nastavak mrtve borbe sa Zrinjskim za vrh ljestvice, Krupa je šokirala goste i uveliko pomogla Mostarcima da obrane titulu.

Domaćini su poveli golom Fajića u 31. minuti, nakon što je Zakarić prethodno izgubio loptu u opasnoj zoni.

Željezničar je imao posjed lopte, ali nisu uspjevali zatresti mrežu domaćina. Krupa je Lukavo čekala kontre ili greške protivničkih igrača. Jednu takvu su i dočekali u 57. minuti.

Vranješ je pogriješio, Balabanović se sjurio prema golu Kjosevskog i nesebično uposlio Marjanovića koji donosi velikih 2:0.

Do kraja susreta Željezničar je pokazao preskromnu igru, igru s kojom se ne može postati prvak BiH. Završilo je i više nego zasluženih 2:0 za Krupu.

Pobjedom nad Radnikom u Bijeljini, Zrinjski je pobjegao Željezničaru na tri boda, a u sljedećem kolu Mostarci dolaze na Grbavicu.

Eventualnom pobjedom momčadi Blaža Sliškovića razlika bi bila, vjerojatno nedostižnih, 6 bodova u tri kola do kraja. Ako pobjedu odnese Željezničar, Plemići će i dalje biti na vrhu ljestvice jer imaju bolju međusobni omjer s Plavima iz Sarajeva.

Osim derbija na Grbavici, Plemiće još očekuje domaći susret protiv Širokog, gostovanje na Koševu kod Sarajeva, te u zadnjem kolu pod Bijeli Brijeg dolazi Krupa.

Željezničar nakon Zrinjskog ide u Bijeljinu Radniku, pa na Pecaru Širokom Brijegu, da bi u zadnjem kolu u derbiju dočekao Sarajevo na Grbavici.

Dosta se toga još može promijeniti i tek nakon ovih kola znat ćemo hoće li Zrinjski po treći put u nizu, a ukupno šesti put postati prvak Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:24