StoryEditor

Taktovima "Marša na na Drinu" okončan defile u Banjoj Luci

Piše D  /  09.01.2018., 01:01h

U defileu dijelom Ulice kralja Petra I Karađorđevića kroz centar grada, učestvovali su pripadnici MUP-a RS, Specijalne jedinice policije, Jedinice za podršku, vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite RS, poštara, studenata, kulturno-umjetničkih društava, kao i motoristi iz Rusije "Noćni vukovi" čiji je član i predsjednik Rusije Vladimir Putin, piše Faktor.ba.

Defile su sa bine pratili predsjednik RS-a Milorad Dodik, premijerka RS-a Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS-a, nekoliko predstavnika u institucijama BiH, te srbijanski prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević, nedašanji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i Darko Mladić, sin  Ratka Mladića.

Učesnicima i svim prisutnima obratio se Dodik koji je sve pozdravio riječima "Pomoz Bog junaci". Poručio je da su danas okupljeni "u čast 9. januara kada je srpski narod ostvario težnju predaka stvorivši RS bez težnje da drugim narodima ugroze slobodu".

- Danas srpski narod ima dvije države - Srbiju i Republiku Srpsku – poručio je Dodik.

Ponovo je podvukao da, uprkos odluci Ustavnog suda BiH obilježavanje ovog datuma u RS "niko ne može da ukine". Skup ispred Trga Krajine završen je pjesmom "Pukni zoro" i taktovima srpske koračnice "Marš na Drinu". Među oklupljenim građanima bile su vidljive i poruke podrške zločincu Ratku Mladiću, te zastave radikalnog pokreta "Zavetnici".

Na okolnim zgradama bili su primjetni snajperisti, a čitav grad je doslovno pod opsadom zbog najvišeg stepena mjera sigurnosti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:11