StoryEditor

Taekwondo klub Orašje osvojio 16 medalja na 1. međunarodnom prvenstvu u Brčkom

Piše D  /  29.09.2017., 10:09h

Kuda god ide Taekwondo Orašje doma donose medalje , i to ne jednu već u pravilu desetak i više. Taekwondo klub Orašje ponovo je svojim rezultatima oduševio i nadmašio čak i najoptimističnija očekivanja. S prvog međunarodnog prvenstva taekwondoa održanog u Brčkom „Brčko open“, ponovo su u Orašje donijeli pregršt medalja , čak 16 i to četiri zlatne, pet srebrnih i sedam brončanih. Ako se k tome doda da je u pitanju bila oštra konkurencija jer sudjelovalo je 25 klubova  s više od 160 natjecatelja iz pet zemalja ( BiH, RH, Srbija , Slovenija i Austrija), rezultat je tim sjajniji, prenosi Radio Orašje.

-Nastupili smo po našoj tradiciji u svim kategorijama i to ukupno 16 natjecatelja. Naravno da sam zadovoljan postignutim uspjehom ali je on nekako i očekivan jer naš klub iza sebe ima 23 godina rada, 50-tak članova kluba vježba redovito tri puta tjedno, radimo i družimo se uz sve to, pa onda rezultate nekako podrazumijevam, kaže nam trener kluba  Marko Stanić, inače jedan od dvojice u BiH grand majstora crnog pojasa 6.dan. Uporni i samozatajni trener je do sada obučio 41 člana koji danas posjeduju crni pojas od 1 do 4 dana.

Članovi Takwando klub Orašje za više od dva desetljeća ustrajnog rada osvojili su 1180 medalja, od toga 383 zlata, 351 srebra i 446 brončanih medalja te 86 pehara. S novih 16 medalja  s natjecanja u Brčkom, statistiku su još pojačali i obojili uspjehom. Ovoga puta zlatom su se okitili Lajla Šutrović, Nina Špionjak, Patricia Ivkić i Eldar Salkanović. Druga mjesta pripala su Ajli Smajlović, Neiri Širbegović, Davidu Divkoviću, Marku Oršoliću i Leonardu Dominkoviću a brončane medalje pripale su Danijelu Pejiću, Juraju Živkoviću, Edni Mehić, Lani Stanić, Goranu Stanišiću, Stjepanu Živkoviću i Ines Stanić. –Naš je najveći uspjeh to što je kroz klub za ove godine postojanja i rada prošlo više od  1.200 djece. A nakon posljednjeg natjecanja želim još jednom čestitati članovima kluba na uspjehu ali i roditeljima koji podržavaju ovaj sport i omogućuju odlazak na natjecanja, kazao nam je trener Stanić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:50