StoryEditor

Sutra oblačno u većem dijelu BiH

Piše D  /  05.11.2017., 03:11h

Kiše će biti uglavnom na području Krajine, zapada i jugozapada Bosne i u Hercegovini. U centralnim i sjevernim područjima Bosne slabija kiša ili lokalni pljuskovi, dok je na istoku i sjeveroistoku Bosne mala vjerovatnost za lokalno slabiju kišu. Više padavina u drugoj polovini dana. Vjetar većinom slab jugoistočnog smjera.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sa mogućim jakim udarima. Na sjeveru zemlje vjetar je istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, a najviša dnevna temperatura većinom između 10 i 16 stupnja. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima su mogući pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna oko 14 stupnja. Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo je dugotrajne magle. Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2, Sokolac 6, Bugojno 9, Ivan-sedlo 10, Brčko, Sarajevo i Srebrenica 12, Bijeljina, Gradačac i Livno 14, Banja Luka, Doboj, Mostar i Trebinje 16, Grude i Zvornik 17,  Prijedor, Sanski Most i Tuzla 18 i Bihać 19 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 16:02